Category: Alle berichten

29
apr

Bedrijfsfilm 2.0

Een internationaal opererend bedrijf in Overijssel heeft het begrepen… doorsnee corporate bedrijfsfilms zijn muf en ouderwets. Waarom niet uitpakken met een ware speelfilm waarin ook de medewerkers een rol spelen. 2 vliegen in 1 klap! En ik mocht de craneshots maken.

20
mrt

Symponica31 Ahoy Rotterdam

Op 14 en 16 maart was Ahoy Rotterdam het decor voor de eerste versie van Symponica31.
Een bijzonder evenement waarin orkest muziek hand in hand gaat met bekende dance. Veel gastoptredens zoals Candy Dulfer, Sharon Doorson en Jocelyn Brown. Prachtig decor en gave lichteffecten. Dé ingrediënten voor een geslaagde club avond. Ik zeg: ‘’volgend jaar weer!!!’’
IMG_4728

3
mrt

Crane/Jib vs Drone

Gister verscheen er een bericht op RTL Nieuws waarin er werd verteld dat het vanaf de zomer van 2015 mogelijk is om met drones boven mensenmassa’s of publiek te vliegen. Echter is dit alléén weggelegd voor hulpdiensten zoals brandweer en politie. Voor media doeleinden is het op dit moment niet mogelijk om boven publiek sfeershots te schieten. Wie dit wel doet riskeert een hoge boete die kan oplopen tot 7200,- euro. Er zullen dus alléén drones onder strenge voorwaarden worden toegestaan ter ondersteuning van de handhaving van de openbare orde boven mensenmassa’s.

Mediabedrijven en evenementenorganisaties die toch dynamische vliegende shots willen realiseren tijdens een festival of evenement kunnen gebruik maken van cramera-cranes en jibs om hoogteshots te produceren. Een crane of jib heeft veel meer voordelen dan drones.

1. Op de eerste plaats is het gebruik van cranes of jibs veilig. Op internet zijn ondenkbaar veel video’s te vinden van drone crashes waarbij mensen diepe snijwonden hebben opgelopen door de roterende propellers.
2. Een dergelijke high end crane als een ”Jimmy Jib Triangle” levert uiterst stabiele shots op die met een beetje ervaring een zeer precies shot kunnen realiseren. De beelden die gemaakt worden met een crane of jib zijn daardoor zeer geschikt voor live toepassingen zoals tv registraties, ledschermen of streaming.
3. In tegenstelling tot drones is het met een crane wel mogelijk om zeer laag over het publiek heen te glijden waardoor er veel snelheid en dynamiek in de shots zit.
4. Een ander groot voordeel van een camera crane is dat deze geen hinderlijk geluid en onnodige windcirculaties produceerd.
5. Waar je bij drones om de paar minuten de accus weer moet verwisselen is onze ”Jimmy jib Trinagle” in staat om zonder problemen 2 dagen zonder netspanning operationeel ingezet te worden.
6. Daarnaast hoef je in tegenstelling tot drones géén dure vergunningen en papierwerk te regelen of in bezit te hebben.
7. Een drone is bij een winderig dagje in de lucht niet te beheersen, waarbij een Jimmy Jib Triangle tot windkracht 4 operationeel blijft.

Daardoor is het gebruik van cranes of jibs tijden evenementen en festivals niet alleen een alternatief voor drones maar gewoon de beste en veiligste keus voor mens en portemonnee.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

19
feb

Nieuwe tv serie in aantocht

Vanaf 7 april zal er een nieuwe serie te zijn zijn op Net5. ”Bagels & Bubbels” De afgelopen 2 dagen heeft de Jimmy Jib Triangle Super Plus overuren gedraaid ter ondersteuning van enkele scenes van deze serie.

15
feb

Carnaval Lichtjesoptocht Omroep Brabant

Schitterende praalwagens, lachende feestvierders en een hoop mensen langs de weg. De lichtjes optocht van Standdaarbuiten was weer indrukwekkend!
Wederom heeft CraneShot.nl de hoogteshots voor haar rekening genomen. Deze uitzending was live te zien op Omroep Brabant. Carnaval CraneShot.nl

Welkom op mijn blog!
Mijn naam is Maaike Kuppens en heb ruim 10 jaar ervaring in de audiovisuele sector. Als cameravrouw kom je vaak op bijzondere plaatsen waar niet iedereen komt. Hierdoor maak je veel dingen mee en ontmoet je interssante mensen. Dit wil ik graag met je delen. Als je op de hoogte wilt blijven van mijn blog, dan kun je je abonneren op de RSS feed. Mijn blog is ook via Twitter te volgen. www.twitter.com/craneshotnl
Blog | CraneShot.nl © 2014 CraneShot.nl Alle rechten voorbehouden/Disclaimer/Sitemap/Contact