Category: Verhalen

3
mrt

Crane/Jib vs Drone

Gister verscheen er een bericht op RTL Nieuws waarin er werd verteld dat het vanaf de zomer van 2015 mogelijk is om met drones boven mensenmassa’s of publiek te vliegen. Echter is dit alléén weggelegd voor hulpdiensten zoals brandweer en politie. Voor media doeleinden is het op dit moment niet mogelijk om boven publiek sfeershots te schieten. Wie dit wel doet riskeert een hoge boete die kan oplopen tot 7200,- euro. Er zullen dus alléén drones onder strenge voorwaarden worden toegestaan ter ondersteuning van de handhaving van de openbare orde boven mensenmassa’s.

Mediabedrijven en evenementenorganisaties die toch dynamische vliegende shots willen realiseren tijdens een festival of evenement kunnen gebruik maken van cramera-cranes en jibs om hoogteshots te produceren. Een crane of jib heeft veel meer voordelen dan drones.

1. Op de eerste plaats is het gebruik van cranes of jibs veilig. Op internet zijn ondenkbaar veel video’s te vinden van drone crashes waarbij mensen diepe snijwonden hebben opgelopen door de roterende propellers.
2. Een dergelijke high end crane als een ”Jimmy Jib Triangle” levert uiterst stabiele shots op die met een beetje ervaring een zeer precies shot kunnen realiseren. De beelden die gemaakt worden met een crane of jib zijn daardoor zeer geschikt voor live toepassingen zoals tv registraties, ledschermen of streaming.
3. In tegenstelling tot drones is het met een crane wel mogelijk om zeer laag over het publiek heen te glijden waardoor er veel snelheid en dynamiek in de shots zit.
4. Een ander groot voordeel van een camera crane is dat deze geen hinderlijk geluid en onnodige windcirculaties produceerd.
5. Waar je bij drones om de paar minuten de accus weer moet verwisselen is onze ”Jimmy jib Trinagle” in staat om zonder problemen 2 dagen zonder netspanning operationeel ingezet te worden.
6. Daarnaast hoef je in tegenstelling tot drones géén dure vergunningen en papierwerk te regelen of in bezit te hebben.
7. Een drone is bij een winderig dagje in de lucht niet te beheersen, waarbij een Jimmy Jib Triangle tot windkracht 4 operationeel blijft.

Daardoor is het gebruik van cranes of jibs tijden evenementen en festivals niet alleen een alternatief voor drones maar gewoon de beste en veiligste keus voor mens en portemonnee.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

13
aug

Timing in Papendrecht

De dijk bij Papendrecht was vandaag het decor voor een promo-video ter ondersteuning van een app lancering in Amerika.
Doel was om met een stralend zonnetje en voorbij varende vrachtschepen een zwenk te maken naar een typisch Nederlands Polderhuisje net achter de dijk. De uitdaging zat hem niet zozeer in de complexiteit van de camerabeweging, maar het was vooral de timing die dit shot tot een succes moest maken. Voer er een schip, dan was de zon weg en liet de zon zich zien dan was de vaarweg leeg. Na ruim 3 uur werd ons geduld beloond en konden we het shot maken zoals we die voor ogen hadden.

29
jul

Applus RTD drive safety

Daar stonden we dan om 9.00 uur in de stromende regen en onweer in het Amsterdamse bos. Een Horror scenario zal je denken, maar niet tijdens deze klus. Een gezellig team van professionele en bovenal enthousiaste video makers en acteurs hadden binnen no-time een basis kamp opgezet. En binnen de kortste keren stonden we met z’n alle onder een fijn afdak te schuilen. Mede door de fantastische catering maakten we van deze herfstachtige dag in juli een gezellige aangelegenheid.
Uren gingen voorbij starend naar buienradar. Het zag er naar uit dat het om 13.00 uur precies 1 uur droog zou zijn. En dat werd het…
Dus in de stromende regen de camera-crane opgebouwd om precies om 13.00 uur te beginnen met de opnames. En toen brak ook nog eens de zon door, met een fantastisch plaatje tot gevolg. Met man en macht hebben we naast de craneshots ook de overige shots kunnen draaien.
We waren doorweekt tot op het bot. Maar ik kijk met veel plezier terug op deze klus.
Dat fijne mensen en een goede sfeer de basis ingrediënten zijn van een geslaagde videoproductie is hier meer weer bewezen.
CraneShot.nl jib shot

26
jun

Fanta Play 100 Campagne

Internationaal is er door Fanta een bucketlist samengesteld met allerlei dingen die je gedaan moet hebben vóór je achtiende levensjaar. Deze activiteiten komen samen in een mobiele applicatie die je kunt downloaden in de App-store.
In de Ernsige Zaken studio’s in Amsterdam werden voor deze campagne verschillende pre-rolls geschoten. CraneShot.nl heeft hiervoor de Craneshots mogen maken.
Fanta Play CraneShot.nl

10
jun

WK in lingerie voor Veronica

Het WK Staat weer voor de deur. Dit is rede voor Veronica om weer een WK in lingerie te organiseren. CraneShot.nl heeft voor de uitzendingen de vliegende shots mogen maken in opdracht van Towel Media. WK lingerie wordt uitgezonden op Veronica tijdens de rust van de wedstrijden van WK 2014 in Brazilië.

Welkom op mijn blog!
Mijn naam is Maaike Kuppens en heb ruim 10 jaar ervaring in de audiovisuele sector. Als cameravrouw kom je vaak op bijzondere plaatsen waar niet iedereen komt. Hierdoor maak je veel dingen mee en ontmoet je interssante mensen. Dit wil ik graag met je delen. Als je op de hoogte wilt blijven van mijn blog, dan kun je je abonneren op de RSS feed. Mijn blog is ook via Twitter te volgen. www.twitter.com/craneshotnl
Blog | CraneShot.nl © 2014 CraneShot.nl Alle rechten voorbehouden/Disclaimer/Sitemap/Contact